sisteme de ventilatie

Calitatea aerului interior se asigură prin ventilare, în funcţie de destinaţia încăperii, de tipul surselor de poluare şi de activitatea care se desfăşoară în încăpere. În cazuri particulare, calitatea aerului se poate asigura prin mijloace (echipamente) speciale (filtre cu cărbune activ, aparate de dezodorizare, etc.); aceste situaţii nu fac obiectul prezentei reglementări tehnice.

Ventilarea este procesul prin care intră (natural sau forţat) aer proaspăt în încăperi şi prin care, din încăperi se elimină (natural sau forţat) aerul poluat.Astfel se realizează diluarea/eliminarea poluanţilor interiori: umiditate, gaze, vapori, praf, fapt ce constituie funcţia (obiectivul) ventilării. Prin ventilare se asigură calitatea aerului interior (limitarea concentraţiei poluanţilor şi a dozelor admise de poluanţi).

Tipuri de ventilatie

Ventilatie naturala

Aceasta poate fi organizată sau neorganizata. Atunci cand aerul pătrunde în casa prin geamurile sau ușile  deschise dacă vremea de afara permite acest lucru. Acest tip de ventilatie nu asigura cantitatea necesara de aer proaspat recomanandat.

Ventilatie mecanica

Atunci cand aerul este adus în interior forțat, cu ajutorul sistemului de ventilatie. Acest proces este independent de vremea de afara, aducand astfel necesaru de aer declarat in caracteristici. Performanța sistemului poate fi reglată prin comutarea vitezelor ventilatorului. Cat despre nivelul de zgomot și consumul de enrgie acestea depend de treapta de viteza a sistemului de ventilatie.

Soluțiile noastre pentru sisteme de ventilatie
ventilatie
sistem de ventilatie

Ventilatoarele – Ventilarea mecanică se realizează prin mijloace mecanice .

În cazul ventilării hibride, pe circuitul de evacuare, mijloacele mecanice sunt puse automat în funcţiune atunci când factorii naturali nu pot asigura tirajul.

În funcţie de numărul de circuite, instalaţiile de ventilare se clasifică în instalaţii cu un circuit (monoflux) sau cu două circuite (dublu flux).

Centralele de ventilatie – De asemenea pentru o ventilatie cat mai eficienta se poate opta pentru o centrala de ventilatie echipata cu o gama foarte variată de accesorii, filtre, baterii de racire/incalzire , etc. Pentru asigurarea unor parametrii cat mai optimi în mediul de locuit sau lucru.

În funcție de sistemul de ventilatie ales si destinatia cladirilor se poate opta pentru o multitudine de soluții pentru a alege varianta cea mai buna pentru cerintele dumneavoastra.

Pentru soluționarea unui sistem de ventilatie, colegii nostrii va stau la dispoziție pentru detalii.